12 Şubat 2007

Touareg, Evangeline Lilly, Bovling

Volkswagen her daim takdirimi kazanmış bir markadır. Bunun nedenleri arasında Golf gibi bir efsane yaratmaları(Aynı zamanda GTI kavramının da ilk sahibidir), neredeyse bütün model ailesinin gözüme hoş gözüken bir tasarım anlayışı gütmesi, büyük kardeşleri Audi, Mercedes ve BMW`ye kıyasla onlara yakın bir kaliteyi onlardan daha uygun fiyatlara sunması ve harika reklamlar yapmaları(gerçi arada sansür yiyenler de oluyor) sayılabilir.

Her gördüğümde beni heyecanladıran ve her seferinde "elbet bir gün..." dedirten Golf GTI hakkında daha ayrıntılı bir yazıyı daha sonraya bırakaraktan bu girdide arazi araçları arasında Porsche Cayenne`den sonra tasarım açısından en çok hoşuma giden araç olan Touareg`ten(Zaten aynı yapıyı kullanıyorlar) bahsetmek istiyorum. 2000devirde 750Nm torka sahip bir araç üretseniz bunu nasıl tanıtırdınız? Tek kelime ile ohaşanda(5th Gear Videosu) dedirtecek bir yol seçmiş vw. 4 motorlu, 450koltuklu, 155 tonluk bir boeing 747-200 tipi bir uçağı çekmek herkesin harcı olmasa gerek. Ayrıca bunu yapmak için 4tona yakın bir ağırlık ekleyerek araç ağırlığını 7 tona çıkarmak, lastik basıncını arttırmak ve V8 motorun kısa oranlı şanzımanını kullanmak dışında hiçbir değişiklik yapmamak olayın ciddiyetini daha da arttırıyor. Ayrıca bu fabrika üretim araçlar için bir dünya rekoruymuş. Yapılan hesaplara göre 200ton çekebilme kapasitesi bulunan Touareg`lerin sahiplerinin bir yerleri iyice kalkmış olsa gerek bunu duyunca. Tabi yine de burdan sosyal mesajımızı vermeden geçmeyelim, dağ başında oturmuyorsanız normal araçların 3 katı CO2 salan bu arazi araçlarını mümkünse almayalım, hele hele sadece kuaföre gitmek için koca bir Range Rover hiç almayalım. Hatta o parayı siz bana verin ben size o arazi aracından daha güvenli, daha hızlı, daha konforlu, daha çevre dostu bir aracı daha ucuza temin edeyim, artan paranın bir kısmı ile de davul+elektro alalım grup kuralım hatta para hala artacağı için bir de nasa bilgisayarı oluşturup evdeki her tür aleti ona bağlayıp uzay üssü tarzı bir ev yapalım, yine de artarsa alemlere akalım :D

Evangeline Lily nam-ı diğer Kate ablamızı tanımayan ya da daha doğru bir deyişe hastası olmayan yoktur heralde(ha varsa kızdır kıskançtır ya da gaydir, ötesi berisi yok:P). Ancak zavallı Kate`in ufak bir sorunu varmış ve hatta hayranları ona zorluk çıkarmaya devam ederse Lost`tan bile ayrılırmış. Yaptığı bir konuşmada da "Moğolistan veya Timbuktu gibi Lost izlenmeyen bir yerde tatil yapmak isterim" bile demiş. Vah zavallı Kate diyor, Lost`tan önceki işine dönmemesini ve hobbit ile mutlu olmasını diliyorum.

Bovling deli deli iddialı olmasam da birçok kişiyi aynı anda oynatması ve seviyeleri ne olursa olsun eğlenmelerine izin vermesinden dolayı sevdiğim bir oyundur. Ancak sanırım buraya kadarmış, amcayı gördükten sonra oynamamak fikri daha bir hakim yer edindi zihnimde.

İlginç ve sıradanlık uzak ev eşyaları her daim hoşuma gitmiştir. Ayrıca hiç kullanamasam da Apple`ın tasarım anlayışından da çok hoşlanırım. Tabi bu ikisi bir araya gelince daha bir güzel olmuş kanımca. Tabi apple ile ilgi kuran benim yoksa bir alakaları yok. Ayrıca 12000$`lık etiket ayrı bir mevzu olmuş

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Volkswagen :( Benim niye sevdiğimi bilmeyen kalmadı zaten o konuda yorum yapmicam:d Reklamlar süper! ARaba reklamları konusunda bir yazı yazmak için bir iki tane güzel video bulmuştum ama bunlar yoktu. Cidden güzeller.
Bovlingçi amca aşmış kendini. Metin ile oynadıktan sonra bende bir daha oynamasam mı diye çok düşünmüştüm ama bu amca daha da betermiş. :)