16 Haziran 2008

Türkiye 3 - 2 Çek Cumhuriyeti


İlk olarak bu takıma başından beri güvenmediğim için utandığımı belirtmem lazım. Futbola pek de ilgili olmadığım aşikar ancak tuttuğum takımlardan her daim beklediğim tek şey olan canla başla oynamak denen olayı tavana vurduran milli takımımızı alkışlamak lazım. 2-0 dan gelip galip olmamız, çeyrek finale çıkmamız, hiç yenemediğimiz Çekler'i yenmek ayrı konular; benim asıl takdir ettiğim şey ilk kez yenilseler bile asla üzülmeyeceğim bir oyun ortaya koyan bir Türk Milli Takımı izlemekti.

Dedim ya futboldan pek anlamam diye ama aklımda üç beş bir şey kalmış söylemeden geçemeyeceğim. İlk aklıma gelen Arda( eniştemiz ;) ), 2 maçtır bizi ipten alan golü atıyor.

İkinci aklıma gelen Nihat, ben bu adamın oyun tarzını tanıdığımdan beri pek bir beğenirim. Attığı iki gol de benim en çok dellendiğim şeyler olan "pozisyonun bittiğini düşünüp hamle yapmamak ve kaleciyle karşı karşıya kalıp delicesine abanarak topu kaleciye patlatmak" konularında tam tersi hareket etti ve bizi galibiyete ulaştırdı. Özellikle üçüncü goldeki topa vuruşu neden İspanya'da forma şansı bulduğunun en büyük kanıtlarından olsa gerek.


Üçüncü olarak Servet geliyor aklıma. Nefret etmek derecesinde sevmediğim bir oyuncu olmuştu hep gördüğü anlamsız kartlarla ve saçma sapan faulleriyle ama bu turnuvada o da canavar gibi.

Son olarak Orelyo geliyor aklıma, bizim takımda ne işi olduğuna dair düşüncelerimi dile bile getirmek istemiyorum ama bir sorum var ki hadiseden anlayan biri cevaplasa pek memnun olacağım, bu adam ne işe yarıyor? 3 maçtır her değişiklik yapılacağında "tamam Orelyo" çıkar diyorum ki yine oyunda yine oyunda, anlayamıyorum takıma katkısı ne

Sonuç olarak çeyrek asırlık ömrümde ( vay canına, böyle bir cümle kurabiliyormuşum ) ilk kez bir Türk takımını böylesi bir oyunla galip geldiğini görmüş oldum. Ortağımın da dediği gibi Hollanda maçlarından bile zevkliydi. Başta da dediğim gibi yenilseler bile üzülmeyeceğim bir maç izlemek pek keyifliydi.

Not: Aslında yazacak bir tomar konu vardı ama kısmet milli takımaymış. Sıcağı sıcağına yazınca yazmak daha kolay oluyormuş

1 yorum:

FirsTiger dedi ki...

Ortak Aurelio nun ne işe yaradığını oyun dışına çıkınca anlayabiliriz. Bizde de Hüseyin kazması var. Adam kazma ama oynamadığı zaman rakip atak üstüne atak yapıyo, nefes alamıyoruz. Bunlar kesici adamlar. Bir nevi gizli kahraman.
Bu arada eklemek istediğim canavar "Hamit Altıntop". Adam tam bir profesyonel. Aldığı bütün topları en iyi şekilde kullanıyor, oldukçada soğukkanlı. Kestiği ortaları zaten anlatmama gerek yok, Cech e sorun :) Ama Fatih Terim yüzünden sağ back te kaldı adam. Hamit yerine Kazım'ı ya da Sabri'yi ilerde izlemek zorunda kalıyoruz.
Ve beklediğim cengaver "Uğur Boral". Şu adamı inşallah Hırvatlara karşı kullanır da adamları sağ gösterip sol vururuz. Oynayacağı ilk maçta dikkatleri üzerine çekeceğine eminim. Tabi Fatih hocanın şimdiki aslar sakatlanmadan onu oynatacağını sanmıyorum. Örnek: Emre sakatlandı da galip geldiğimiz iki maçın yıldızı Arda'yı izleyebiliyoruz.