28 Mart 2009

Ülke Elden Gidiyor, Belki de Bu Son Şans

  • Dokunulmazlıklar kalkacak diye sözler verildi, 2002'den bu yana bir kez bile bu konunun gündeme geldiğini duyan bilen var mı?
  • Askerlerimizin başına çuval geçirildi, haysiyetimiz iki paralık edildi, Almanya'da uçaktan inen Türk yolcularını köpeklere koklattılar, Davos'ta efelenenler o zaman nerdeydi?
  • Gazze'de ölen müslümanlar için timsah gözyaşı dökenler, Irak'ı bombalayan uçaklar bizim topraklarımızdan havalanırken, ikmalleri bizim topraklarımızda yapılırken nerdeydi? Irak'ta vurulanlar müslüman değil miydi?
  • Canımız, kanımız, yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nasıl gözden çıkarılır? Nasıl rezil bir siyasete kurban gider? Unutulmamalıdır ki Kıbrıs Akdeniz'in ortasında, İran ve Suriye'ye daha da önemlisi Türkiye'ye karşı kullanılabilecek bir güç için mükemmel bir konuma sahiptir. Değil elden çıkarılması, lafı bile edilemez. Kıbrıs halkı rum halkı ile birleştirilip sindirilmek yok edilmek istenmektedir, bu nasıl görülmez?
  • 83'ten bu yana doğunun ve Türkiye'nin en büyük sorunu pkknın başına "sayın" diyip, şehit askerlerimize "kelle" diyen bir başbakanımız olduğunu nasıl içimize sindirebiliyoruz?
  • pkknın başı, binlerce genç-yaşlı-bebeğin katili, doğunun kalkınamasının, doğu halkının zor duruma düşmesinin başlıca sebebi avukatlarıyla hala örgüte emirler verebilirken hükümeti eleştiren herkesin(ki bunlara susurluk çetesinin kirli ilişkilerini ortaya çıkaran yargıtay onursal başsavcısı dahil) uydurma sebeplerle içeriye alınmasının ve bu soruşturmaya hiç utanmadan bir Türk Destanı olan "Ergenekon" adının verilmesinin nasıl bir sebebi olabilir?
  • Nasıl oluyor da bu iddianameden toplumun her kesiminden kişiler yer alıyor da akpden hiç kimse yer almıyor? Yer alan 1-2 isim de zaten akpden ayrılmış, onlara muhalif kişiler. akp sütten çıkmış ak kaşık mıdır? Eğer öyleyse neden yolsuzluklar halen devlet kurumları arasında diz boyudur, nasıl bir çelişkidir bu?
  • Nasıl bir iddianamedir ki Uğur Dündar'ın eşinin yaptığı seyahatleri konu almaktadır? Bunun ülkeyi bölmeye teşebbüsle ne ilgisi vardır?
  • Sinan Aygün sadece sayılarla, ekonomik verilerle hükümetin oynadığı oyunları gözler önüne sererken neden bir anda içeriye alınmış ve korkutulup susturulmuştur?
  • akp ancak ve ancak toplumu sindirerek, yanlış giden şeyleri ortaya dökenleri, hükümeti eleştirenleri susturarak, elindeki siyasi gücü halka baskı uygulamak için kullanarak iktidarda kalabilecegini bildiği için malum soruşturma ortaya çıkmıştır.
  • Din adına trilyonları götüren ve bunlara yardım eden Zahit Akman gibi adamlar nasıl RTÜK gibi kurumların başına gelebilir, yargılanmasını neden başbakan engeller, bu nasıl bir müslümanlık anlayışıdır?
  • Toplumun büyük çoğunluğu devlet verilerine göre yoksul iken, ay sonunu getiremez iken nasıl olur da başbakanın oğlu milyonlarca dolar değerindeki gemi alır?
  • Bu ülkede ekmek, peynir, zeytin, süt, yumurta, meyve, sebze, su, odun, kömür, tezek, gübre, kalem, defter, silgi, ilaç, doktor hatta kefen bezi bile KDV'ye tabi iken, pırlanta KDV'sinin 1 ağustos 2004'ten beri sıfır olmasının sebebi ne?
  • Kuyular açılıyor, kemikler çıkartılıyor... Amaç sadece Türkiye'nin halen demokratik bir hukuk devleti olmasının en büyük dayanağı Türk Silahlı Kuvvetleri ni yıpratmak, halka kötü göstermek. Kenan Evren gibi yönlendirilmişler yüzünden bu kuruma kin beslemek ayıptır, ahmaklıktır.
  • NAMUSUYLA, DÜRÜST ÇALIŞAN İNSANLAR; 2002'den bu yana kimin durumu iyiye gitti, kim işlerini büyüttü, kim fabrikaların-yeni iş sahalarının açıldığını duydu, kim teknolojinin bu denli hızla ilerlediği çağımızda 7 yılda büyük işlere imza attığımızı duydu? Elbette zengin olanlar var; mesela maliye bakanı kemal unakıtanın oğlu abdullah unakıtan. İşleri kötü gidiyor diye yumurta ürünü kullanan üreticlere %20 pastörize yumurta zorunluluğu geldi. 2004'te vergi ödemedi. 4 ağustos 2003'te %20 ile mısır ithal etti, tesadüfe bakın ki 4 gün sonra 8 ağustosta vergi %70 e çıktı.
  • Dürüstlüğüyle, namusuyla yaşayan milyonlarca insan kendi evine bile sahip değilken oy verdikleri hükümettekiler ve yandaşlarının onlarca belki de yüzlerce konuta-arsaya sahip oldukları ne kadar biliniyor acaba?
  • Seçimler yaklaşırken bir anda metrobüs yapılmaya başlandı ve büyük bir hızla bitirildi. Kötü mü oldu? Kesinlikle hayır ama sormak lazım bunu yapanlara: Yıllardır neden yapılmadı metrobüs? Yıllardır ülkede asfalt mı yoktu? Otobüs mü yoktu? Kenarlara çekilen çelik halatlar mı yoktu? Ortaya dikilen ışık-pano-vs mi yoktu? Bunu akıl edebilecek beyin mi yoktu??? Metrobüsün hiçbir yeniliği yok, otobüs bildik otobüs, asfalt bildik asfalt. Farklı olan tek şey bu hizmeti sadece ama sadece oy almak amacıyla seçimlerden hemen önceye denk getirdiler. İstendiği zaman işlerin ne kadar da hızla bitirilebildiğine kanıt değil mi bu metrobüs? İstanbul'da halen birçok semtin büyük altyapı sorunları var? Neden onlar da bu şekilde hızla halledilmiyor? Metrobüs ile ilgili bir başka soru. Dünyanın neresine giderseniz gidin raylı ulaşım(metro-tren) lastik tekerli ulaşıma göre uzun vadede kıyaslanamayacak derecede ucuzdur. Ülke otobüs üretemiyor, bunca mühendis mezun oluyor her yıl üniversitelerden, tren de mi üretilemiyor? Ama olmaz tabi, otobüsün ihalesinden birkaç kişi, lastiklerden birkaç kişi, benzinden birkaç kişi, asfalttan malzemelerinden birkaç kişi zengin edilmelidir. Metrobüsün olayı budur, itirazı olan bir daha düşünsün...
  • Seçim gösterilerine para vererek, halkın onuruyla oynamak, onları dilenci yerine koymak nasıl bir zihniyettir?
  • Aynı şekilde seçimlere yaklaşırken beyaz eşya dağıtmak, kömür dağıtmak, dar gelirliye iş imkanı vermek yerine seçim öncesi gözünü boyamak için bu tip küçük düşürücü hareketlere girişmek kime hizmet etmektedir?
  • "Hükümet akp, bize yani akpli adaylara oy vermezseniz hizmet alamazsınız" demek nasıl bir demokrasi anlayışıdır?
  • Halkı ekonomik olarak zayıf kılarak sadece akşam eve nasıl ekmek götüreceğini düşündürmek, bunun dışında hiçbir şeye düşünme fırsatı tanımamak, sosyal ve kültürel yönden dibe vurdurmak ülkeyi-milleti bitirmek değildir de nedir?
  • İstanbul'un kenar semtlerinde kaç tiyatro vardır? Bu insanlar tiyatro gibi kültürel açıdan zenginlik katan etkinliklerden neden mahrum bırakılmak istenmektedir?
  • Neden önemli yasalar türban gibi konular gündeme oturtulduğu sırada sessizce meclisten geçirilmektedir.
  • Tamamen insanları siyasetten, ülkede olan bitenden uzaklaştırma amacı güden TV dizileri, ahlaki olarak tahammül dahi edilemeyecek yayınlar nasıl bu kadar çok artmıştır? Yugoslavya parçalanmadan önce TV'lerde yayınlanan pembe dizi sayısının tavan yaptığı unutulmamalıdır.
  • Önemli kuruluşların başına eğitim sahibi insanlar yerine, tanıdığını sokan zihniyet daha ne rezaletlere yol açacaktır? Avrupa'da 200km üzerinde seyreden trenlere hızlı tren denilirken ve yıllardır hizmetteyken hızlı tren diye 170km yapabilen trenleri büyük bir hizmetmiş gibi sunmak nasıl bir terbiyesizliktir? Önceki hızlı tren denemelerinde ölen onlarca kişinin hesabını kim vermiştir?(Suç gariban makinistlere atılmıştır...)
  • Osmanlı'dan miras kalan 3800km demiryolu hattına eklenen Cumhuriyet döneminde döşenen 3600km tren raylaına geçen 69 yılda ne kadar ekleme yapıldı? Sadece ve sadece 1300km. Lütfen oturup düşünelim, artan nüfusa, gelişen ekonomiye rağmen nasıl açıklanabilir bu durum? "Bu akpnin sorunu değil, ondan öncekiler de yapmamış" demek sorunun çözümü değildir.
  • Başkent Doğalgaz Müdürü Veysel Karani Demir doğalgaz zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirmiş 7 gencin ardından nasıl iğrenç iftiralarda bulunabilir ki bu iftiraları polis tarafından yalanlandı. Daha sonrasında sorulan sorular üstüne "bu kadar yeter, cumaya yetişeceğim" nasıl bir görgüsüzlüktür, müslümanlıkta böyle pervasız davranışların yeri var mıdır?
  • Din ile devlet birbirine karıştırılamaz, din böyle işlere alet edilemez, dinde inanan ile inandığı arasına girilmez, ibadet insanın gözüne sokarcasına ortada yapılmaz, herkesin inancı kendinedir, müslümanlık hoşgörü dinidir, müslümanlıkta baskı yoktur kimse zorla müslümanlığa sokulmaz. Bu hükümetten önce dinini yaşamakta zorlanan bir kişi var mıydı bu toplumda? Oy verirken dini bu işe karıştırmak dini yanlış anlamaktır, dini yanlış konumlandırmaktır.
  • Namussuzlar, yolsuzluk yapanlar her şeyimizi aldı keyfine bakıyor, biz ise "acaba ay sonunu getirebilecek miyim, acaba evlenecek parayı biriktirebilecek miyim, acaba çocuğuma bakabilecek miyim, acaba mezun olunca iş bulabilecek miyim, acaba bu kış doğal gaz-kömür alabilecek miyim, acaba krizi atlatabilecek miyim, acaba dükkanı kapatmak zorunda kalacak mıyım" soruları içinde boğulup gidiyoruz
  • chp iyidir kötüdür şöyledir böyledir ama çamur atarken durup düşünmek gerekir. Bu ülkede cumhuriyet döneminden sonra kaç tane sol kaç tane sağ parti iktidara gelmiştir? Cumhuriyet dönemindeki büyüme hızımız nedir şu anki hızımız nedir?
Artık elimizi taşın altına sokalım, yakınımızdakilerle, çevremizdekilerle, gazeteciyle, taksiciyle herkesle bunları konuşalım tartışalım. Kişilere takılmayalım, zihniyetleri gözetelim.

Bunun geri dönüşü yok, başka Türkiye yok

Edmund Burke’ün deyişi ile; Kötülüğün zaferi için gereken tek şey, iyi kişilerin hiçbir şey yapmamasıdır

Hiç yorum yok: