3 Ocak 2006

Alemin Kralı PARDUS !


Ulusal Dağıtımımız PARDUS sonunda çıktı.

İlk defa olaydan haberdar olduğumdan bu yana sanırım 1.5 yıl oldu.Çıkartılan "çalıştırılabilir cd" sürümünün ardından sabırsızlıkla beklediğim an sonunda geldi çattı .

Ftp ye düştüğü ilk gün indirmeme rağmen ancak bugün kavuşabildim Pardusuma.Partition magic sağ olsun hiç yardımcı olmadı , bir türlü istediğim alanı bana sağlayamadı.1günlük uğraşının ardından pes ettim ve kenarda duran 6.4 GB` lik emektar Maxtorumu taktığım gibi kurulum ekranına süzüldüm.İlk 2 denememde %4 ve % 70` te takılmasına rağmen son denememde başarılı oldum(cd mi dandikti acep?).Geliştiricilerinin her fırsatta söyledikleri gibi "bilgisayar okur-yazarı" insanları hedef alan bir dağıtım olduğu için gayet kolay bir kurulumun ardından karşıma çıkan manzara karşısında çok mutlu oldum.

En önemli özellikleri oldğunu düşündüğüm "pisi" yi denemkle işe başladım .Gayet güzel çalışan program sayesinde öntanımlı halde kurulmayan "gcc" ve saz arkadaşlarını çok rahat bir şekilde birkaç tıklama ile kurdum (aynı synaptic gibi , daha bile güzel :) ) ve bir de program derledim.Umarım depo hep şu anki gibi güncel kalır.

Şimdilik her şey harika gidiyor ,aman nazar değmesin.

Eee şimdi benim asıl beklediğim süreç başlıyor , bundan sonra ne olacak?Devlet kurumlarında ya da biz kullanıcılarda ne kadar değişiklik olacak?Bu bir "vatan millet sakarya " meselesi mi yoksa "aklın yolu birdir" meselesi mi, göreceğiz artık.

NOT 1:İlk fırsatta TruvaLinux ` u deneyerek kendimce bir haksızlık oluşmasını önleyeceğim
NOT 2:Bundan sonra Pardus ` u yani ulusal dağıtımımızı 1 kez bile denemeyen insanlara m$ konusunda gram yardım etmeyeceğim,hoş ;çok ediyordum ya sanki :D

1 yorum:

Adsız dedi ki...

henüz uzun süredir kullanamadığım bilgisayarıma kuramadım ulusal dağıtımımız pardusu. ancak ilk fırsatta kurup deneyecem. haa yukarıdaki comment i de okursan seviniriz mehmetle beraber...
hüseyin