24 Ekim 2005

Iletişim Ahlakı

Enderunixten Barış Şimşek`in blogundan alınmıştır.Adslin de yaygınlaşması ile iyice önem kazanan bir konuya değinilmiş,lütfen vakit ayırıp okuyalım-özellikle sürekli eposta iletenlerdensek.

Uzakları yakın yapan, bize herşeyi masa başında sunmayı vaad eden teknoloji, alışkanlıklarımızda köklü değişiklere neden oldu. Kablonun ucundaki en pısırık insan bile en cüretkarlara taş çıkartacak bir iletişime girer sizinle. 'Uzaktan yakın olabilme' diye tarif edilebilecek bu başıboşluk, insaf ve ahlak sahibi insanları internetten soğutuyor.

İletiler: Bir alışkanlık da bir yerden kendisine gelen bir mesajı doğrudan forward etmek. Kendi yazacak birşeyiniz varsa onu yazın. Çünkü bir mesajı forward etmek 10 sn. sürerken okumak 10 dk. sürüyor. 10 sn. harcayarak insanlardan 10 dk. isteyemezsiniz. Bir diğer nokta da kendi sözünüz yok mu arkadaşınıza söyleyecek. Forward iletişimi tamamen koparıyor. İlla birşeyler forward edeceksiniz mutlaka ama mutlaka başına bir yorum ekleyerek gönderin. Size gelen maili sizin okuduğunuzu ve değerli bulduğunuzu karşı tarafa hissettirin. 10 dk. yı ne için harcayacağını bilsin. Okumadan forward etmek de saygısızlıktır.

Toplu mesaj: İster cep telefonu ile sms olsun, isterse email olsun, tebrikler kişiye özel atılmalıdır. Çünkü tebrik iki kişi arasında özel bir paylaşımdır. Kandil gecesi veya yıl başı gecesi "Mübarek kandilinizi..." veya "Yeni yılınızı..." diye başlayan mesajları görünce doğrudan siliyorum. Evet dostlar, maillerinizi, mesajlarınızı okumadan siliyorum. Gerçek hayatta bana sen diye hitap eden kişinin mesajında siz diye hitap etmesini istemiyorum.Devamı

Hiç yorum yok: